1 daagse workshop Longeren a


Eendaagse Workshop: Longeren met diepgang
Aanmelden

Basisprincipes van het klassieke longeren aan de diagonale hulpen met hoofdthema's worden binnen een dag uitgediept
 
De Longeercursussen op HippoCampus richten zich voornamelijk op het longeren in kader van de klassieke opleiding van het paard. Elke Longercursus behandeld de algemene principes van het klassieke longeren en houdt zich met diepgang met een hoofdthema bezig. Binnen een kleine groep van cursusdeelnemers wordt gezamenlijk dit thema uitgediept zodat elke deelnemer voor zijn specifieke situatie iets mee kan nemen.
 
 

De voordelen van klassiek longeren op een rij
 
Helaas wordt longeren vaak als iets bekeken wat je gewoon zomaar doet om het paard beweging te geven. Slecht longeren kan het paard behoorlijk schaden. Niet alleen dat hij lichamelijk schade kan krijgen, ook de relatie tussen ruiter en paard kan hierdoor beschadigd raken. Klassiek longeren richt zich op een bewegingsdialoog tussen ruiter en paard, waarbij de ruiter het paard ondersteunt om zijn bewegen en zijn lichaam beter te kunnen beheersen, en hierdoor zekerder en gemotiveerder te worden voor de training . klassiek longeren houdt rekening met het welzijn van het paard en een optimaal leer- en trainingsproces waaraan ruiter en paard beide plezier beleven.
 
Longeren moet je leren 
 
Longeren leer je niet in één dag en ook niet van het alleen kijken naar longeren. Je moet het gevoel en het juiste manier van communiceren via je lichaamsignalen netzogoed onder de knie rijden als met rijden. Je hebt alleen het voordeel dat je met beide benen op de grond staat en niet ook nog op de bewegingen van het paard moet reageren om gezamenlijk in balans te kunnen bewegen. Voor nog niet zo gevorderde ruiters is het dan ook een ideale manier om sneller met zinvol training van hun paard bezig te kunnen zijn, ook al zijn ze zelf in hun rijden nog niet zo gevorderd dat ze het paard doelgericht kunnen gymnastiseren.
 
Belangrijke punten zijn:

 
Op HippoCampus worden met theorie en praktijk de verschillende mogelijkheden en effecten van hetklassieke longeren, afhankelijk van doelstelling en opleidingsgraad van ruiter en paard, behandeld. Zin en onzin van verschillende hulpmiddelen en technieken worden kritisch bekeken. De deelnemer leert met name de juiste lichaamstaal en met een begrijpelijke en technisch correcte manier van hulpengeving met zijn paard te communiceren en het longeren tot een echt onderdeel van de opleiding van zijn paard en hun relatie te maken. De kans om met paarden van verschillende trainingsniveaus te werken is aanwezig. Op afspraak is het meebrengen van een eigen paard ook mogelijk.

Eendaagse workshop Longeren met diepgang
     
Deze eendaagse workshop maakt je in theorie en praktijk bekend met de mogelijkheden van het klassieke longeren en de belangrijkste basisprincipes. Tevens staan de eendaagse workshops in het teken van een thema dat uitgediept wordt. Er bestaat ook de mogelijkheid met paarden van verschillende opleidingsgraad te zien lopen en te oefenen. Uiteraard is het oefenen op een dag beperkt tot het vaststellen van de eigen aandachtspunten.

Voor: recreatieruiters en wedstrijdruiters
Groepsgrootte:    4 - 6 deelnemers
Prijs:    zie Prijzenlijst zie prijzenlijst ook in verband met de Corona Situatie en kleinere groepen 
Data:    zie Agenda
Tijd:    09.30-17.00
Locatie:    Hippocampus
Consumpties:    koffie, thee, excl. lunch (in de pauze kan in het dorp geluncht worden)
Mee te brengen:    schrijfspullen, rijbroek en sportschoenen, regenjas
Studiemateriaal:    hand-outs
Werkwijze:    theorie, praktijk, demonstraties en zelf oefenen van de basisprincipes
Uitgereikt wordt:    deelnamebevestiging
Registratie: bijscholing (6 uur) Equitherapeuten SPH-E(NL)

Aanmelden

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier