Coaching voor Wedstrijsruiters


3 daagse leergang Coaching voor wedstrijdruiters
en individuele begeleiding Wedstrijdrijders

Driedaagse leergang:
Coaching voor Wedstrijdruiters
 .
Niet de eindbestemming maar de weg daarheen kan al boeiend zijn

 
Zoals al eerder in andere topsporten heeft sinds enkele jaren de sportpsychologie ook ingang gevonden in de hippische sport, waar men zich voornamelijk bezig houdt van de mentale begeleiding van topsporters. Echter kan de psychologie van ruiter en paard ook aan de basis ingang vinden en het leer- en trainingsproces van ruiter en paard bevorderen. Thema’s zijn: de driehoekssituatie trainer-ruiter-paard, de randvoorwaarden voor optimale leer- en trainingsprocessen, de motivatie van ruiter en paard en de psychomotorische aspecten van de vaardigheid paardrijden. 
Omdat wij mensen oorspronkelijk niet er voor gemaakt zijn te kunnen paardrijden, en paard niet gemaakt zijn om mensen op hun rug te dragen, is het niet verwonderlijk, dat een aantal vaardigheden nieuw in het systeem geprogrammeerd moeten worden. Dit programmeerproces loopt dan ook nog gevarieerd bij verschillende personen en dieren want elke leerling beschikt over verschillende basisvaardigheden en al voorgeprogrammeerde programma’s. Deze vaardigheden kunnen op het coördinatie -, denk-, gevoels-, of bewegingsniveau liggen, voor een gedeelte kan een leerling over deze vaardigheden beschikken maar voor een ander gedeelte moet diegene deze met inzet ontwikkelen. De kennis over deze vaardigheden en leerprocessen kan dit proces efficiënter maken, frustraties voorkomen en bewust een plezierig omgaan met het ontwikkelingsproces mogelijk maken. Van elke "ojee” komt weer een "oke”. Dat betekent dat in een soortgelijk proces meestal eerst een crisis moet optreden voordat grenzen verlegd kunnen worden. Dit is normaal en hoort bij zo’n proces. Herken je het belang van de moeilijkheden die je op je paard krijgt en leer je daar op een positieve manier mee omgaan, dan wordt paardrijden een aangename en plezierige bezigheid voor ruiter, paard en instructeur. Met deze benadering kan op HippoCampus op verschillende manieren kennis gemaakt en in de praktijk gebracht worden.
.
Driedaagse leergang: Coaching voor wedstrijdruiters
.   
.Wedstrijden rijden betekent naast een gedegen opleiding en training aan je paard te geven, aan jezelf te werken en dan ook nog te moeten presteren onder druk en binnen soms niet ideale randvoorwaarden. Veel ruiters, die thuis met veel plezier rijden hebben dan ook op wedstrijden moeite met hun prestatie. Ze zitten zichzelf en daarmee het paard in de weg of kunnen gewoon niet aansluiten bij hun in de training al bereikt niveau. Deze cursus richt zich op de voorbereiding van paard en ruiter om van een wedstrijd zoveel mogelijk te maken. Thema's zijn: de onderdelen van de proef, wat "wil de jury zien” en vooral waarom, hoe kan ik mij ook geestelijk zo goed mogelijk voorbereiden zodat ik onaangename verrassingen zo goed mogelijk kan voorkomen, hoe rij ik optimaal los, hoe los ik problemen voor en in de proef op, hoe kan ik nadat de dag erop zit de ervaringen gebruiken om verder te komen (evaluatie), hoe kan ik mijn paard zo goed mogelijk ondersteunen om zich op de voordeligste manier te presenteren en wat pikken wij in de dagelijkse training op. Verder worden mentale aspecten van het rijden van wedstrijden behandelt en een aantal handvaten en technieken aangereikt om om te gaan met spanning, concentratieproblemen of faalangst. Elke deelnemer ontwikkeld onder begeleiding zijn eigen programma van mentale en lichamelijke voorbereiding en zijn persoonlijke wedstrijdstrategie. Op een terugkomdag wordt dan dit programma in de praktijk onder wedstrijdcondities getoetst en met video-evaluatie onderzocht en geoptimaliseerd.
..

..
Aanmelden:Inschrijfformulier

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier