De faciiteiten van HippoCampus


 

 

De faciliteiten van Hippocampus

 

 

 


Hippocampus beschikt over zeven ruime buitenstallen voor de eigen paarden en twee gastverblijven voor paarden in opleiding of cursuspaarden. De stallen lopen uit in paddocks, zodat zelfs onder ongunstige omstandigheden aan de behoefte naar vrije beweging en communicatie kan worden voldaan.

 

Buiten- en binnenbak  
HippoCampus beschikt over een 20 x 60 m allweather dressuurbak met een gedraineerde kunstvezel bodem (HippoTex), waarop bij alle weersomstandigheden kan worden gewerkt. Er is ook verlichting aanwezig en de bodem veert optimaal. Bij zware regenval zijn er geen moddergaten of plassen, bij droogte is er geen stof, bij strenge vorst blijft de bodem soepel.

Verder beschikt HippoCampus sinds 2011 ook over een binnenbak van 18x36 m en  een moderne cursusruimte, bibliotheek met vakliteratuur, leervideos , videoinstallaties en walkitalki tussen binnenbalken cursusruite  en veel meer om de training en het leren van paard en mens te ondersteunen. 
 

HippoCampus heeft daarnaast een eigen bos met ruiterpaden, zodat op een veilige manier ook met jonge paarden in het bos gereden of met het paard gewandeld kan worden. Een trainingsmolen zorgt voor het ontspannen opwarmen en droogstappen van de paarden.

Leermateriaal en leerhulpmiddelen 

Alle mogelijke leerhulpmiddelen zijn aanwezig: een grote spiegel, een houten paard voor ''droog oefenen", cavaletti en springbalken, een picadero en een paddock voor de omgang met het vrijlopende paard. De paarden kunnen ook in de weide geobserveerd worden. Voor gehandicapte cliënten zijn er compensatoire uitrustingen en materiaal voor alternatieve opleidingen aanwezig. Er is een oprit om zonder of met rolstoel makkelijk op te kunnen stijgen.

In de instructie wordt ook met houten paard, zitbal, zitstoel (Balimo), evenwichtsplank en trampoline gewerkt. Een houten paard voor zit- en voltigeinstructie zijn ook aanwezig.

Video-opnames kunnen in de praktijk bekeken en besproken worden. Voor sport fysiologische trainingen staat eenvoudige fitnessapparatuur ter beschikking. Online kan ook supervisie met door de leerling ingebracht videomateriaal worden aangeboden. Sinds 2020 kunnen sommige activiteiten ook plaatsvinden on online-vorm.

HippoCampus is gelegen te midden van bos en weiland en heeft geen directe buren. Voor cliënten, leerlingen en cursisten is dus een ontspannen sfeer in de natuur en zonder veel bekijks van buitenstaanders mogelijk.

Indien cursussen en workshops plaatsvinden op HippoCampus zijn er audiovisuele hulpmiddelen en schriftelijk  lesmateriaal aanwezig, en worden trainingsplan en logboek op de computer individueel aangepast en bijgehouden.

Ruiter en paard die voor de training naar HippoCampus komen, waarderen de rustige en ontspannen sfeer, waardoor zelfs gespannen paarden tot rust kunnen komen en met plezier meewerken.

Voor stagiaires zijn tee slaap-werkkamers ter beschikking.

 

 

De Nederlandse Stichting Helpen met Paarden - Equitherapie (SHP-E(Nl)) is gevestigt op HippoCampus.

Daar bevindt sich het opleidingsinstituut van SHP alsmede het Secretariaat en het kenniscentrum, de bibiliotheek en materiaalverzameling.

Meer informatie over SHP-E (Nl)  : https://www.equitherapie.org/Intro

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier