Ervaringen lessen op HIppoCampus van een 50 plusser


Theo, een "enthousiaste 50 plusser"over zijn lessen

Paardrijden is gelukkig een sport die je ook nog op gevorderde leeftijd kan uitoefenen en ook op gevorderde leeftijd nog vorderingen kan maken. Ulrike begeleid enkele ruiters "op leeftijd". tussen de 50 en 75 jaar.Ulrike Thiel: Toen Theo mij voor het eerst opbelde om een afspraak te maken  moesten wij beiden heel hard lachen, want hij vroeg  mij :”voordat wij verder praten moet ik je wel even zeggen, dat ik al boven de 50 jaar oud ben. Heeft dat dan nog nut?” Ik heb gezeggt: "Als je denkt, dat je boven de 50 jaar niets meer kan leren of verbeteren,  dan kan je meteen in de kist gaan liggen en hem dichtspijkeren….. "  

Want het paardrijden is een van de weinigen sporten waar  je ook nog op hogere leeftijd goede prestaties kan leveren omdat kracht en andere leeftijdsafhankelijke factoren minder rol spelen dan coördinatie, attitude kennis brgrijp en motivatie. Indien iemand zijn lenigheid op pijl joudt, dan is paardrijden m.n. de dressuur een sport waarmee je op hogere leeftijd nog mee kunt beginnnen en waarin je ook op hogere leeftijd nog vorderingen kan maken.

Ik heb in de laatste jaaren geregeld mensen boven de 40 geholpen met een begin of een herbegin te maken aan het paardrijden en heb tegenwoordig zelf een zeer enthousiaste leerling van boven de 70 jaar, die inmiddels meer dan drie jaar lest en zeer ervan geniet met de klassieke zit en de klassieke hulpengeving steds meer gevoel voro het paard te kunnen ontwikkelen en veel vorouitgang boekt.

 

Ook bij Theo is dat zo Hij heeft al een langere ruitercarrière achter de rug en is nog zeer goed instaat zijn lichaamsschema te verbeteren en slechte gewontes door betere zit en coordinatie te veravngen.


Theo van Campen schrijft:
 
" Zou het werkelijk iets voor mij zijn? Ben ik niet te oud om anders te gaan zitten en te gaan rijden?"
 Uit nieuwsgierigheid heb ik de stoute schoenen aan getrokken en heb me zo'n  anderhalf  jaar geleden voor een lesje gemeld. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het wel wennen was, maar na even door zetten blijven de resultaten niet uit. En later op weg naar huis heb ik dat fijne losse gevoel in mijn benen.
Mijn partner moest lachen zodra ik weer thuis op mijn paard zat en aan mij vroeg, "waar ben je nu mee bezig?"
Ja, want dat is het voordeel, na de les van Ulrieke vertrek je met huiswerk, die verpakt is in een mooie beeldspraak. Zo kan ik thuis uitleggen dat ik een indiaan of een skivlieger imiteer en waarom ik dat doe.
Die bewustwording helpt me verder en doet me realiseren dat het allemaal nog veel beter kan, en dat op mijn leeftijd!.
 
Theo van Campen (een enthousiaste vijftig plusser)
Dalfsen
 

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier