Hippocampus Nederland
HippoCampus
Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie
 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier

Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Wat doen wij op HippoCampus

HippoCampus richt zich op een plezierige samenwerking tussen mens en paard:
in de sport, in de vrije tijd en in pedagogische en therapeutische settings.

OVERZICHT

Voor ruiters, die met  hun techniek maar ook de relatie met hun paard bezig willen zijn en die bereid zijn aan zichzelf te werken

Voor paardenliefhebbers, die meer over de natuur van het paard de relatie mens en paard willen weten

Voor Mensen, die met de hulp  van het paard tot zichzelf willen vinden, beter in balans zillen komen  of hun levenskwaliteit willen vergroten.

 • HippoCampus is gespecialiseerd in Equitherapie (therapeutisch en orthopedagogisch werken met het paard) en psychomotoriek in de hippische sport.
 • HippoCampus biedt ook expertise voor de initiatie en ontwikkeling van   therapeutisch paardrijden in gezondheids- en opleidingsinstituten.
 • HippoCampus organiseert workshops en clinics voor ruiters. Deze dienen om zelf ervaring op te doen en om de motorische vaardigheiden en de communicatie met het paard te verbeteren.
 • HippoCampus  baseert dressuurtraining op de klassieke rijkunst, psychomotore technieken, therapeutisch paardrijden en respect voor de natuur van het paard.
 • HippoCampus bevordert de coöperatie met een tevreden paard dat het leuk vindt om te werken en met mensen om te gaan. Dit betekent dat de paarden in overeenstemming met hun natuurlijke behoeften worden gehouden en bejegend.
 • HippoCampus begeleid combinaties voor recreatie en prestatie met moderne leer- en trainingsmethodes in het doorlopen van individuele trainingstrajecten. Daarbij wordt rekening gehouden met een optimale ontwikkeling van ruiter en paard.
 • HippoCampus organiseert zelfervaring met het paard voor ruiters en (nog) niet-ruiters, om zichzelf via het medium paard beter te leren kennen.
 • HippoCampus helpt individueel bij zit-, communicatie en prestatieproblemen (o.m.wedstrijdangst).
 • HippoCampus combineert hippische en therapeutische begeleiding bij angstproblemen.
 • HippoCampus helpt gehandicapte ruiters, die ondanks hun handicap in de sport willen presteren en met hun paard samen verder willen (ook blinde ruiters).
 • HippoCampushelpt instructeurs/trainers/coaches  hun training te verbeteren door technieken uit de hippische Sportpsychologie te gebruiken.
 • HippoCampus volgt de  richtlijnen van  SHP-E(NL) , en is zelf  lid van de Federation of Riding for the Disabled International, via de relatie met SHP-E(NL) was HippoCampus ook meer dan 10 jaar vertegenwoordigd in de FATP (Internationale Forum Ausbildungstraeger Therapie mit dem Pferd) en FAPP (Internationale Fachgruppe Arbeit mit dem Pferd in der Psychotherapie).
 • HippoCampus verzorgt samen met de "Nederlandse Stichting Helpen met Paarden-Equitherapie " SHP-E(NL) (ter bevordering van equitherapie op wetenschappelijk verantwoorde basis) en in samenwerking met de andere lidorganisaties van FATP vanaf medio 2000 een post HBO/ universitair opleidingstraject voor therapeutisch paardrijden. EQUITHERAPIE SHP

 

NIEUW - HIPPOCAMPUS ONLINE - Aanbod voor aanvulling van het programma door ONLINE-cursussen, Supervisie en trainingen