Hippocampus Nederland
HippoCampus
Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie
 
Google+

Workshop mit Claudia WEeingand und Ulrike Thiel

Zoek per werkvorm

Werkvormen en Thema's van HippoCampus
Slideshow HippoCampus
 
.
Werkvorm
.
 
.
Thema
.
Cursussen en leergangen
In de cursussen wordt doelgericht in de vorm van een groepsleerprogramma gewerkt (kleine groepen). Er wordt qua tijdbesteding en verdeling van theorie, praktijk en evaluatie gewerkt volgens leerpsychologische principes.
     Equitherapie
 
 
     Zelfervaring

     Angstbegeleiding

     De onafhankelijke zit
 
Workshops
 
Tijdens de workshops wordt er m.b.v. theorie en praktijk een thema behandeld.
Er wordt in kleine groepen gewerkt, waarbij naast theoretische onderbouwing veel actief oefenen en zelf ervaren op het programma staat.
     Harmonie

     Longeren
 
 
Individueel
 
HippoCampus biedt ook individuele begeleiding voor ruiters aan, van beginnende ruiters tot ruiters en combinaties op hoger niveau. Na analyse van ruiter en paard wordt er in overleg met de ruiter een traject samengesteld.
       
        Longeren
        Analyse Lichaamsschema
        Equitherapie
 
Clinics
 
 
HippoCampus verzorgt dag-, dagdeel- of avondclinics op andere locaties. Deze kunnen worden afgestemd op de wensen van de klant. Combinaties met theorie, groepswerk en demonstaties zijn mogelijk.
        
 
 
Teambuildingsdagen
 
 
Tijdens teambuildingsdagen kan het paard voor een extra dimensie in het groepsproces zorgen. De inzet van het paard kan op de actuele situatie en doelstelling van een team worden afgestemd.
 
        Op HippoCampus
 
        Op Andere Locaties
Opleiding Equitherapie SHP-E(NL)
 
Opleiding Equitherapie SHP-E(NL) De opleidingen Equitherapeut (2 jaar) en Assistent in de Equitherapie (1 jaar) kunnen m.b.v. theorie, praktijk, zelfervaring, literatuurstudie en een praktijkperiode met supervisie worden gevolgd.
 
       
 
        www.equitherapie.org
Opleiding Hippocoach
 
 
De opleiding HippoCoach is geschikt voor instructeurs, coaches en trainers, als aanvulling op de traditionele instructeuropleiding Onderwerpen bij deze opleiding zijn: didactiek, psychomotoriek, trainingsfysiologische en psychologische kant van het begeleiden van combinaties etc.
 
        Opleiding Hippocoach
 
        Verplichte modules
 
        Keuzemodules
 
        Studiemogelijkheden
 
Module Paard in de zorg
Modules over "Het paard in de zorg” voor scholen en bedrijven
 
Ulrike Thiel als deskundige op het terrein van Equine assisted activiteiten en therapie  en kan voor scholen, en bedrijven modules m.b.t. van het paard in de zorg aanbieden. Deze geven in theorie en praktijk een overzicht over de mogelijkheden voor de inzet van het paard in combinatie met de eisen, die gesteld moeten worden aan huisvesting, deskundige begeleiding en ethiek.
       Paard in de zorg