Workshop Fitness voor Ruiter en Paard


Workshop:
Fitness voor Ruiter en Paard
 
 

.
Zonder een medewerkend en fitte lichaam ook geen ontspanning en motivatie bij ruiter en paard
 
Zoals al eerder in andere topsporten heeft sinds enkele jaren de sportpsychologie ook ingang gevonden in de hippische sport, waar men zich voornamelijk bezig houdt van de mentale begeleiding van topsporters. Echter kan de psychologie van ruiter en paard ook aan de basis ingang vinden en het leer- en trainingsproces van ruiter en paard bevorderen.. Daarnaast is het wel belangrijk voor de ruiter om te weten wat "fitness” betekend en ook basiskennis in sportfysiologie, bewegingsleer en biomechanica te hebben. En vooral te weten wat het betekend fit te zijn: voor paard en ruiter en dit te kunnen bereiken. Deze dag wordt niet alleen theoretisch hierover geïnformeerd maar wordt ook aan de hand van een fitness parcours en het uitproberen van bewegings, coördinatie- en fitnessoefeningen ideeën aangeleverd om een individuele fitnessplan Voor ruiter en paard te kunnen ontwikkelen.

Omdat wij mensen oorspronkelijk niet er voor gemaakt zijn te kunnen paardrijden, en paard niet gemaakt zijn om mensen op hun rug te dragen, is het niet verwonderlijk, dat een aantal vaardigheden nieuw in het systeem geprogrammeerd moeten worden (bij ruiter en paard) . Dit programmeerproces loopt dan ook nog gevarieerd bij verschillende personen en dieren want elke leerling beschikt over verschillende basisvaardigheden en al voorgeprogrammeerde programma’s. En ook over verschillende lichamelijke randvoorwaarden. Deze vaardigheden kunnen op het coördinatie -, denk-, gevoels-, of bewegingsniveau liggen, voor een gedeelte kan een leerling over deze vaardigheden beschikken maar voor een ander gedeelte moet diegene deze met inzet ontwikkelen. De kennis over deze vaardigheden en leerprocessen kan dit proces efficiënter maken, frustraties voorkomen en bewust een plezierig omgaan met het ontwikkelingsproces mogelijk maken. (hierover informeert HippoCampus vooral in de workshops over psychomotoriek van paard en ruiter)
 
Echter moet het lichaam van ruiter en paard ook instaat zijn om deze leerprocessen aan te kunnen . En hiervoor is een goed overwogen fitnessconcept voor ruiter en paard noodzakelijk.
.
.
Workshop
.
.
Fitness voor ruiter en paard
.
     
.
Aan het begin van deze workshop worden de sportfysiologische basisbegrippen van de training voor mens en paard samengevat. Vervolgens worden een aantal oefeningen en methodes aangereikt, om op een verantwoorde manier met zijn eigen lichaam en die van zijn paard om te gaan in de training en tegelijk optimaal te kunnen trainen. Deze workshop is vooral praktijkgericht en er wordt veel geoefend. Er wordt een aanzet gegeven voor de ontwikkeling van een eigen fitnessprogramma voor ruiter en paard, afhankelijk van de individuele situatie. Iedere deelnemer leert zijn conditionele sterke en zwakke punten kennen en eraan te werken. Zo kan elke deelnemer voor zich en zijn paard een individueel fitnessplan ontwikkelen.
 
Voor de uitgebreide theorie achter deze praktijk kan de workshop Sportfysiologie en sportpsychologie voor ruiters en instructeurs gevolgd worden.
.
.
Voor:
.
recreatieruiters, wedstrijdruiters en instructeurs
Groepsgrootte:   zie prijzenlijst ook in verband met de Corona Situatie en kleinere groepen s
Prijs:    zie Prijzenlijst
Data:    zie Agenda
Tijd:    09.30-17.00
Locatie:    HippoCampus
Mee te brengen:    sportkleding en schrijfspullen
Studiemateriaal:    hand-outs, persoonlijk logboek eigen fitness programma
Werkwijze:    theorie en praktijk, eigen fitness programma
Uitgereikt wordt:    deelnamebevestiging
Registratie:
.
bijscholing (6 uur) Equitherapie SPH-E(NL)
.
.
Aanmelden:
.
Inschrijfformulier
Copyright HippoCampus: 
Alle rechten voorbehouden.Niets van deze website 
mag worden verveelvoudigd, opgeslagen, 
of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande 
schriftelijke toestemming van HippoCampus

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier