driedaagse longeercursus


Driedaagse longeercursus
Klassiek longeren aan de diagonale hulpen

(Tevens ook verplicht hippisch module opleiding Equitehrapie SHP)
Aanmelding


Helaas wordt longeren vaak als iets bekeken wat je gewoon zomaar doet om het paard beweging te geven. Slecht longeren kan het paard behoorlijk schaden. Niet alleen dat hij lichamelijk schade kan krijgen, ook de relatie tussen ruiter en paard kan hierdoor beschadigd raken. Klassiek longeren richt zich op een bewegingsdialoog tussen ruiter en paard, waarbij de ruiter het paard ondersteunt om zijn bewegen en zijn lichaam beter te kunnen beheersen, en hierdoor zekerder en gemotiveerder te worden voor de training . klassiek longeren houdt rekening met het welzijn van het paard en een optimaal leer- en trainingsproces waaraan ruiter en paard beide plezier beleven.

 

Deze cursus maakt duidelijk dat alleen door goed te longeren, waarbij het paard rechtgericht en in balans kan lopen, iets positiefs toevoegt aan het trainen van het paard. Echter, de longeur moet goed weten wat hij van een paard in verschillende fases van africhting aan de longe kan vragen en hoe hij hem kan helpen zijn handigheid en conditie te verbeteren.

Verbeter de relatie met jouw paard door hem goed te longeren. Begrijpt de ruiter op welke manier hij het paard aan de longe kan ondersteunen, dan opent goed longeren een extra dimensie in de relatie met het paard. Naast het feit dat het paard in zijn opleiding handigheid leert en het welzijn bevorderd wordt, leert de ruiter de signalen van het paard beter te duiden, en in een dialoog daarop in te gaan. Dit kan de ruiter ook voor de tijden die hij in het zadel doorbrengt veel opleveren. Door goed te longeren kunnen grondwerk of andere relatiebevorderende manieren van met het paard om te gaan overbodig worden. De driedaagse cursus biedt de mogelijkheid tussen de cursusdagen door te oefenen, en de ervaringen daarmee tijdens de volgende cursusdag te delen en daarop door te breien. Zo kan een duidelijk proces tussen ruiter en paard ontstaan.

In deze driedaagse cursus kan naast het behandelen van de basisprincipes meer geoefend worden met paarden van verschillende leeftijd opleidingsniveaus en persoonlijkheid. De deelnemers leren hun lichaamsschema voor een optimale communicatie te ontwikkelen en hebben tussen de cursusdagen de mogelijkheid  met het eigen paard te werken. Met video-observatie worden de technieken verbeterd en er vooral het invloed van het longeren op het bewegen van het paard nader uitgewerkt. De deelnemers kunnen ook video-opnames meebrengen om gezamenlijk een goed plan op te stellen. Op afspraak is ook meenemen eigen paard mogelijk.

 

 

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier