Zelfervaring met het paard Equtherapie

Op ontdekkingsreis in jezelf

 

Paarden zijn, dat weet bijna iedereen die langdurig met ze omgaat, spiegels voor onszelf. Ze reageren direct op wat in ons omgaat. Paarden reageren op de taal van ons lichaam en niet op wat wij proberen anderen en onszelf met woorden wijs te maken. Dit kan soms zeer confronterend zijn, maar kan ons ook bewuster maken van ons eigen lichaam, onze wensen, behoeften en kwetsbaarheden, zodat wij er iets mee kunnen doen in ons dagelijks leven of op momenten waar wij beslissingen moeten nemen. De redenen voor zelfervaring met het paard kunnen veelvoudig zijn. Zelfervaring kan geschikt zijn om jezelf of de relatie met het paard te doorgronden. In de driehoekssituatie tussen paard, cliënt en therapeut kan met beweging, gevoel en lichaamsbeleving geëxperimenteerd worden. Aan de hand van oefeningen kunnen eigen mogelijkheden en grenzen opgezocht worden en kan de cliënt meer te weten komen over zijn behoeften en gevoelens. De beleving van evenwicht en harmonie met het paard en het in beweging zijn op een nieuwe manier kan vaak een aanleiding zijn om ook in het leven weer op een nieuwe manier in beweging te komen.

.In een individuele intake worden de wensen en doelstellingen van de cliënt gezamenlijk bekeken en ook nagegaan of het om zelfervaring of om therapeutische doelstellingen gaat. Het kan wel eens gebeuren dat tijdens een zelfervaringstraject dieper gaande problemen openbaar worden, er moeten goede afspraken gemaakt worden hoe om te gaan met soortgelijke situaties.

Therapie eenheden variëren tussen de 20 minuten tot één uur, inclusief voorbereiding en verzorging, deze zijn onderdeel van de eenheid. De cliënten moeten over een elastisch trainingspak en zachte turnschoenen of balletschoenen beschikken. Vanwege het lichaamsgerichte gymnastische aspect is minimaal één eenheid per week nodig om vooruitgang te kunnen boeken en er mogen geen medische contra indicaties bestaan. Indien zelfervaring naast een lopende therapie wordt toegepast, zijn contacten met andere behandelaars wenselijk. Na een kennismakingsbezoek en een intakegesprek van de betreffende cliënt kan de therapeut aangeven of Equitherapie op HippoCampus of een andere vorm van Equitherapie geschikt is voor de cliënt en zijn aandachtspunten, wensen en problematiek. Er wordt gekeken of de cliënt individueel aan de slag gaat of eventueel bij een groep gevoegd kan worden.

Met betrekking tot de zelfervaring wordt er een contract afgesloten. Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Voor: Cliënten

Prijs: Zie Prijzenlijst
Data: Zie Agenda
Tijd: Op afspraak
Locatie: HippoCampus

Werkwijze: Met het paard aan de longe loslopend en met grondwerk kunnen verschillende ervaringen worden opgedaan en systematisch worden begeleid en verwerkt

Aanmelden:.
 

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl