Hippocampus Nederland
HippoCampus
Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie
 

Het vernieuwde actuele programma van Hippocampus is in voorbereiding.

Vanaf 10 maart kunt u het hier vinden

bekijk dan de agenda en het cursuaanbod  

Welkom-op-HippoCampus


Ulrike Thiel en de twee-en vierbenige medewerkers heten u van harte welkom op de homepage van

Hippocampus
Instituut Equitherapie en Hippische Sportpsychologie te Cranendonck (Nederland)

Volg ook hippocampus en Ulrike Thiel op Facebook
Folder Hippocampus
Wilt u geïnformeerd worden over nieuwe ontwikkelingen, de actuele activiteiten en ander nieuws? Aanmelden voor de Nieuwsbrief  van HippoCampus   


Deze Homepage is voor een gedeelte nog in constructie. Mocht u nog informatie missen, neem dan contact op met hippocampus


Hier willen wij u een overzicht van de activiteiten  HippoCampus en het achterliggende concept geven.

Gezien ons aanbod zeer verschillend en complex is,  HippoCampus zich wendt  tot verschillende doelgroepen, en wij ons aanbod  ook vaak individueel afstemmen  op de behoeften van de individuele  klant / cliënt / student, is het niet makkelijk om wat hier mogelijk is te laten zien op een gestructureerde en overzichtelijke manier.

U kunt  aan de ene kant via het menu aan de linkerzijde scrollen en doorklikken, of, u kunt u de individuele focus van ons werk vinden vanuit de verschillende thema’s op die wij ons richten of vanuit de doelgroep bij die  u hoort of kijken naar de overzicht van het aanbod.

Deskundig werken met Mensen en Paarden  is een van onze motto’s  en wij bieden aan:

Achter  HippoCampus staat een basis van fundamentele en gespecialiseerde kennis, hippische, psychologische en didactische vaardigheden en meer dan 45 jaar ervaring in het opleiden van paarden en ruiters en begeleiden van mensen en paarden, gekwalificeerde implementatie in de praktijk en  voortdurende bijscholing en ontwikkeling  met moderne wetenschappelijk georiënteerde methodes , didaktiek--, trainings- en therapie- modellen voor individuele leerlingen, cliënten, klanten en studenten

Vooral de combinatie van

  • psychologie,
  • trainingsleer, sportfysiologie
  • psychomotoriek,
  • biomechanica,
  • leertheorie,
  • sport didactiek,
  • en sport psychologie

van de mens en paard garandeerd optimale individuele zorg op basis van de wensen en mogelijkheden van de verschillende doelgroepen.

Met de hulp van gekwalificeerde deskundigheid op een wetenschappelijke georiënteerde basis, streeft HippoCampus ernaar mensen en paarden in harmonie in een vruchtbare dialoog bij elkaar te brengen en te ondersteunen, zodat  beide  van elkaar kunnen profiteren en leren  en met elkaar plezier kunnen beleven .

Het thema is dat mensen en paarden door de ontwikkeling van vaardigheden, kennis  en  gevoel evenals ontwikkeling van de  juiste houding (attitude) ten opzichte van het paard  dichter bij elkaar gebracht worden.


Mochten er vragen op deze homepage  onbeantwoord blijven , of u informatie nodig hebben, neem dan contact met ons op: wij kunnen ook een individueel programma voor u zelf of een groep in onderling overleg ontwikkelen .

We  zijn gemakkelijk bereikbaar via openbaar vervoer en met de auto vlak bij de snelweg A2 richting Eindhoven/Maastricht.