Stage P{aardenmanagement op HIppoCampus

Stage en afstudeeronderzoek Paardenmanagemant

Anique Mobertz, Stagiaire HBO opleiding Paardenmanagement (van Hall Larenstein)
 Anique is in de herfst 2007 haar stage op HippoCampus begonnen en werkt nu aan haar afstudeeronderzoek samen met HippoCampus.

  Stageverslag  van Anique als PDF file
 
.........Het werken met paarden heeft mij altijd sterk aangetrokken. De communicatie en het samenwerken met deze dieren heeft mij altijd al sterk geïnteresseerd. Doordat ik nog niet eerder op een bedrijf met paarden heb gewerkt heb ik altijd gedacht dat mijn kennis hierbij toch nog beter kon.
  Tijdens deze stage heb ik heel veel geleerd over het werken met paarden. Door gesprekken met Ulrike, die hiervan heel veel kennis en ervaring heeft, heb ik heel veel geleerd. Wat ik vooral heb geleerd is kijken naar het paard. Kijken naar hoe hij zich gedraagt en beweegt. Ook heb ik geleerd mijzelf duidelijk op te stellen naar de paarden toe, wat uiteindelijk ook heeft bijgedragen aan mijn communicatie naar mensen. De paarden zelf hebben mij hiermee het meest geholpen, als ik mijzelf namelijk niet duidelijk genoeg opstelde kreeg ik met hun gewoon niet gedaan wat ik wilde of koste het mij veel meer tijd. Dit is gedurende mijn stage dan ook steeds beter gegaan.
  Niet alleen mijn kennis en de omvang naast het paard heb ik tijdens deze stage kunnen verbeteren. Ik heb ook heel veel geleerd over de communicatie op het paard. Hierbij heeft Ulrike me heel veel geholpen, anders was ik niet zover gekomen. Ook Prisca en Resi hebben mij heel veel geholpen, doordat zij heel duidelijk aangaven wanneer ik iets verkeerd deed. In het begin had ik dan altijd Ulrike nog nodig om het weer goed te krijgen. Uiteindelijk kon ik dit steeds beter zelf, al was zo nu en dan een duidelijke aanwijzing van Ulrike wel og nodig om mij nog meer te kunnen verbeteren.
 
  Met deze stage heb ik heel veel geleerd over paarden en de omgang met deze dieren. Vooral heb ik geleerd goed te kijken en te voelen wat ze mij aangeven en hier op een juiste manier op te reageren. Iets wat ik voor mijn gevoel alleen op het Hippocampus en met Ulrike heb kunnen leren.

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl