Individuele angst en spanningsbegeleiding

Leer je angsten onder ogen te zien en er goed mee omgaan 

 

Angst hoort bij het leven en is zelfs vaak nodig om te overleven. Daarom hebben wij bij paardrijden ook vaak met angst te maken. Paardrijden is , vooral voor de nog niet zeer geoefende ruiter, dan ook een bezigheid, waarin hij de controle over alle bewegingen moet overdragen. En paardrijden kan ook in bepaalde situaties daadwerkelijk gevaarlijk zijn. Dus een natuurlijke, aan de situatie aangepaste beheersbare hoeveelheid angst hoort ook steeds aanwezig te zijn om te voorkomen dat onnodige risico’s genomen worden. Echter worden veel, soms ook ervaren ruiters, door angsten, de niet "gepaste”soort angsten, gehinderd in het beoefenen van hun favoriete sport en menig instructeur wordt steeds weer met dit probleem geconfronteerd. Belangrijk is het voor de ruiter en de betrokken instructeur om de "normale” en "pathologische” angst te leren onderscheiden. Als instructeur kan je veel doen om de leerling te helpen zijn normale angsten tijdens het rijden goed te leren hanteren, en de leersituatie zelf zo angstvrij mogelijk te maken. Want met angst kan ruiter nog paard iets leren. Als ruiter kun je leren je eigen angsten in te schatten en ermee om te gaan. Dit is ook van belang in stresssituaties (bijv. op wedstrijd).

 Bij de individuele angst- en spanningsbegeleiding wordt er begonnen met een intake. De intake omvat een gesprek en een analyse van het probleem. Wanneer manifesteert zich de angst? Waar is hij hinderlijk? Welke ideeën zijn er over de betekenis en geschiedenis?Treed angst met name bij het paardrijden op? Bij de intake hoort ook een rij- of communicatiesituatie met het paard. Hiervan uitgaand kan een doelstelling en de realisering hiervan binnen een therapie- leertraject worden uitgewerkt. Na 10 begeleidingseenheden wordt er geëvalueerd.

 Voor:  Recreatieruiters, wedstrijdruiters, instructeurs, paardenliefhebber, managers en cliënten

Prijs: afhankelijk of het om overwegend Equitherapie of instructie gaat wordt een prijs tussen beide  volgens de prijzenlijst afgesproken na aanleiding van de intake
Data: Op afspraak 
Tijd: Op afspraak 
Locatie: Op HippoCampus

Werkwijze:

Bij ruiters vaak een combinatie van techniek verbetering en angstbegeleiding op therapeutische basis. Bij niet ruiters in eerste instantie therapeutische begeleiding, meestal met paard als co-therapeut. Evaluatie aan eind van traject.

Aanmelden:  of maak een persoonlijke afspraak per telefoon 06 51548351

 

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl