3 daagse leergang longeren

Driedaagse leergang:
Longeren, ontdek de techniek en je eigen mogelijkheden
(Handvaten voor de eigen Aandachtspunten)
  
De leergangen over longeren op HippoCampus richten zich voornamelijk op het longeren in kader van de klassieke opleiding van het paard
 
De voordelen van klassiek longeren op een rij
 
Helaas wordt longeren vaak als iets bekeken wat je gewoon zomaar doet om het paard beweging te geven. Slecht longeren kan het paard behoorlijk schaden. Niet alleen dat hij lichamelijk schade kan krijgen, ook de relatie tussen ruiter en paard kan hierdoor beschadigd raken. Klassiek longeren richt zich op een bewegingsdialoog tussen ruiter en paard, waarbij de ruiter het paard ondersteunt om zijn bewegen en zijn lichaam beter te kunnen beheersen, en hierdoor zekerder en gemotiveerder te worden voor de training . Klassiek longeren houdt rekening met het welzijn van het paard en een optimaal leer- en trainingsproces waaraan ruiter en paard beide plezier beleven.
 
Goed leren longeren, een weldaad voor ruiter en paard
 
Verbeter de relatie met jouw paard door hem goed te longeren. Begrijpt de ruiter op welke manier hij het paard aan de longe kan ondersteunen, dan opent goed longeren een extra dimensie in de relatie met het paard. Naast het feit dat het paard in zijn opleiding handigheid leert en het welzijn bevorderd wordt, leert de ruiter de signalen van het paard beter te duiden, en in een dialoog daarop in te gaan. Dit kan de ruiter ook voor de tijden die hij in het zadel doorbrengt veel opleveren. Door goed te longeren kunnen grondwerk of andere relatiebevorderende manieren van met het paard om te gaan overbodig worden. De driedaagse leergang biedt de mogelijkheid tussen de cursusdagen door te oefenen, en de ervaringen daarmee tijdens de volgende cursusdag te delen en daarop door te breien. Zo kan een duidelijk proces tussen ruiter en paard ontstaan.
.
 


.
Longeren moet je leren 
 
Longeren leer je niet in één dag en ook niet van het alleen kijken naar longeren. Je moet het gevoel en het juiste manier van communiceren via je lichaamsignalen netzogoed onder de knie rijden als met rijden. Je hebt alleen het voordeel dat je met beide benen op de grond staat en niet ook nog op de bewegingen van het paard moet reageren om gezamenlijk in balans te kunnen bewegen. Voor nog niet zo gevorderde ruiters is het dan ook een ideale manier om sneller met zinvol training van hun paard bezig te kunnen zijn, ook al zijn ze zelf in hun rijden nog niet zo gevorderd dat ze het paard doelgericht kunnen gymnastiseren.
 
Belangrijke punten zijn:
• De juiste lichaamstaal
• Beheersing van de zweep
• De juiste techniek
• Functie en gebruik van hulpteugels
• Longeren over cavaletti
• Springen aan de longe
• Doelstellingen
• Zinvolle toepassing van longeren in het dagelijkse werk en de ontspanning
 
Op HippoCampus worden met theorie en praktijk de verschillende mogelijkheden en effecten van het longeren, afhankelijk van doelstelling en opleidingsgraad van ruiter en paard, behandeld. Zin en onzin van verschillende hulpmiddelen en technieken worden kritisch bekeken. De deelnemer leert met name de juiste lichaamstaal en met een begrijpelijke en technisch correcte manier van hulpengeving met zijn paard te communiceren en het longeren tot een echt onderdeel van de opleiding van zijn paard en hun relatie te maken. De kans om met paarden van verschillende trainingsniveaus te werken is aanwezig. Op afspraak is het meebrengen van een eigen paard ook mogelijk.
.
.
Driedaagse leergang
.
.
Longeren, ontdek de techniek, en je eigen mogelijkheden
(Handvaten voor de eigen aandachtspunten)
 
     
.
In deze driedaagse leergang kan naast het behandelen van de basisprincipes meer geoefend worden met paarden van verschillende leeftijd opleidingsniveaus en persoonlijkheid. De deelnemers leren hun lichaamsschema voor een optimale communicatie te ontwikkelen en hebben tussen de cursusdagen de mogelijkheid met het eigen paard te werken. Met video-observatie worden de technieken verbeterd en er vooral het invloed van het longeren op het bewegen van het paard nader uitgewerkt. De deelnemers kunnen ook video-opnames meebrengen om gezamenlijk een goed plan op te stellen. Op afspraak is ook meenemen eigen paard mogelijk.
.
.
Voor:
.
recreatieruiters en wedstrijdruiters
Groepsgrootte:    4 tot 6 deelnemers
Prijs:    zie Prijzenlijst
Data:    zie Agenda
Tijd:    09.30-17.00 in het weekeinde, vrijdagcursussen 14.00 - 21.00uur
Locatie:    Hippocampus
Consumpties:    koffie, thee, excl. lunch (in de pauze kan in het dorp geluncht worden)
Mee te brengen:    schrijfspullen, rijbroek en sportschoenen, regenjas
Studiemateriaal:    hand-outs, eigen video evaluatie
Werkwijze:    theorie met video, lichaamsoefeningen, demonstratie en praktisch werken met de cursuspaarden, eigen video kan worden geanalyseerd
Uitgereikt wordt:    deelnamebevestiging
Registratie:
.
bijscholing (18 uur) Equitherapeuten SPH-E(NL)
.
.
Aanmelden:
.
Inschrijfformulier

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl