Werken met jonge paarden op HippoCampus

 

Werken met jonge paarden

De meeste paarden op HIppoCampus zijn vanaf veulen aan hier tehuis en groeiden dan in de groep op en leerden spelenderwijs, wat een paard moet kunnen, totdat het rijpaard en later therapiepaard of school (cursus)-paard kan worden. 

 

 

"Laaten ons onze paarden niet vervelen , hun genade is als de geur van bloemen, eenmaal verloren komen ze nooit meer terug" (Antoine de Pluvinel)
 

HippoCampus verbindt de klassieke traditie van het opleiden van het jonge paard met de natuurlijke huisvesting in een paardenkudde met paarden van verschillende rasses, leeftijden en geslacht. De opvoeding krijgen de jonkies  dan door de mens, die dagelijks met ze omgaat en door de groep, waarin hun leven. Al vroeg observeren wij de paarden en nemen wij hun alleen mee naar de poetsplaats en het binnenbak en bekijken laten wij hun met ons samen en los lopen om hun al vast aan het latere trainig te wennen. Dit voor heel korte tijd, en niet al te vaak. Maar desondanks kunnen wij hun op deze manier psychomotorisch al goed op het ;latre aanlongeren en aanrijden voorbereiden. De paarden vinden het uitermate leuk om zo samen bezig te zijn en je leert zij al een hele hoop over de onderlinge interactie en kan ook hun manier van bewegen al observeren en ook al een beetje ionvloed erop uitoefenen. Al dat maakt later het aanlongeren al stukken mekkelijker en begrijpelijker voor een jong beginnend rijpaard. HippoCampus biedt ook cursussen voor werken met jonge paarden aan. Daarbij wordt de theorie van de psychomotore peerp[roces van het paard besproken alsmede in de praktijk gewerkt. Ooj Op op iindividuele basis kan er een leertraject "opleiden van een jong paard"gevolgd worden. 

 

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl