ERvaring met stage op HIppoCampus

Stage has den bosch

Reflectieverslag
Naam stagiaire: Rosa Stormink   Stagedocent: Klaske van der Horst
Bedrijf: HippoCampus Soerendonk  Tijdsduur stage: 9 weken (3 sept.-6 nov. 2009)
Bedrijfsbegeleider: Dr. Ulrike Thiel  Datum: 25 september 2009

Indruk bedrijf + organisatie
HippoCampus is een veelzijdig bedrijf, waar iedere dag anders is. Er zijn veel verschillende werkzaamheden en de eigenaresse Dr. Ulrike Thiel is altijd erg druk met verschillende dingen. Zo schrijft ze een boek, verzorgt de opleiding tot Equitherapeut SHP-E(NL), geeft therapieën en zitlessen, geeft seminars in binnen- en buitenland, jureert, verzorgt erg veel binnen de Stichting SHP-E(NL) en rijdt haar paarden ook nog zelf. Doordat Dr. Thiel zo druk is, is het belangrijk dat een stagiaire goed zelfstandig kan werken en verantwoordelijkheid aankan.

Stageverloop tot nu toe
De stage verloopt tot nu toe goed. ’s Ochtends begin ik zelfstandig aan de werkzaamheden met de paarden en tijdens de koffiepauze bespreken we de rest van de dag. Al na één dag deed ik de ochtendwerkzaamheden alleen en dat is tot nu toe altijd erg goed gegaan. Het samenwerken met Dr. Thiel aan de site gaat goed, ik kan ook goed mijn ideeën inbrengen, maar met Brosis heb ik nog niet zelf contact gehad. Ik lever nu alleen dit reflectieverslag één dag te laat in, omdat vrijdag alles even anders ging en ik het vergeten was af te maken.

Wat ging goed?
Het zelfstandig werken en het werken met de paarden gaat goed. Ik probeer ook goed meteen toe te passen wat ik van Ulrike leer. Daarnaast gaat ook het contact en de omgang met Ulrike goed, dit ging meteen vanaf het begin al vlot en goed. Ook het ‘zelf werk zien’ en dingen uit mezelf doen gaat goed, en niet alleen bij de paarden maar ook achter de computer.

Wat ging minder goed en hoe te verbeteren?
Het vragen stellen van mijn kant ging in het begin nog niet zo goed. Ik vind dit altijd al moeilijk, maar nadat Ulrike en ik een gesprek over mijn leerdoelen hebben gehad gaat het al veel beter en vraag ik veel meer uit mezelf. Dat gesprek heeft in ieder geval veel duidelijkheid gegeven, dat het goed is om over dingen te praten, want anders interpreteer je alleen maar en trek je de verkeerde conclusies.
Het is de bedoeling dat ik de andere stagiaire (vanuit Deurne) ook een beetje begeleid en haar wijs op dingen die nog niet helemaal goed gaan. Dit vind ik nog moeilijk, omdat ik hier ook niet echt de baas ben en ik het dan liever zelf oplos, dan haar op haar fouten te wijzen. Maar ik weet wel dat het niet zo werkt en dat zij er op deze manier niets van leert, dus in de toekomst zal ik er beter op gaan letten. Het is denk ik ook verstandig om elke dag dat zij er is ’s ochtends een lijstje te maken met wat ze die dag moet doen en dan ’s avonds samen controleren of alles af is en goed is gedaan. Anders laat ik teveel over me heen lopen. De website is nog niet af, nog niet alle teksten zijn nagekeken, maar de lay-out is nu wel goed en als de proefwebsite klaar is (Brosis), kunnen we beginnen met nieuwe teksten erop zetten. Eind volgende week moet deze site helemaal klaar zijn en dan beginnen we ook al met de andere website (van HippoCampus). Verbeterpunt is dat we misschien meer contact moeten houden met Brosis als iets opgestuurd is.

Eigen leerdoelen evalueren
1. Goed leren omgaan met de eigenaresse van het bedrijf en met de overige werknemers/stagiaires (goed inburgeren). Dit gaat goed, het blijft voor mij wel een leerdoel omdat ik vanuit mezelf behoorlijk verlegen en onzeker ben, maar dit is voor de mensen waarmee ik werk meestal niet echt te zien. Ik wil er voor mezelf gewoon een goed gevoel over hebben en dat lukt tot nu toe. Wat ik wel merk is dat ik niet over me heen moet laten lopen door de andere stagiaire en dat ik meer leiding aan haar moet geven. Dit vind ik nog wel moeilijk, maar ik ga proberen om nog duidelijker te zijn.
2. Goed leren omgaan met de paarden, op de manier zoals de eigenaresse dat wil. Volgens mij gaat dit ook goed. Ik heb nog geen problemen met de paarden gehad en probeer het geleerde goed in praktijk te brengen en het ook direct bij mijn eigen paard te gebruiken.
3. Leren wat het vak Equitherapeut SHP-E(NL) inhoudt. Hier heb ik al behoorlijk veel over geleerd, doordat ik alle teksten van de homepage heb gelezen. Ik vind het een erg interessant beroep en wil graag nog meer van de therapieën en cursussen zien.
4. Als dingen onduidelijk zijn, wil ik graag leren om meteen te vragen hoe het wel moet. Ik moet niet bang zijn om iets verkeerd te doen, want ik ben op stage om te leren. Na het gesprek van Ulrike en mij over mijn leerdoelen is hier al veel in verbeterd. Ik vraag nu al veel sneller iets als ik het niet helemaal duidelijk vind of er graag nog meer over te weten wil komen. Ook ben ik niet echt bang om iets verkeerd te doen, eigenlijk gaat dat deze stage ook heel goed. Ik denk dat dat komt doordat ik me hier wel op mijn gemak voel en de omgang met mensen en paarden goed gaat. Wel wil ik dagelijks vragen blijven stellen.
5. Leren om samen te werken om zo een nieuwe website tot stand te brengen. Hierbij kan ik nog wel veel leren, want ik heb nog niet echt zelfstandig contact met Brosis (websitebeheer) gehad. Het is de bedoeling dat ik wel zelf telefoontjes ga plegen met Richard van Brosis, zodat ik ook zonder Ulrike verder kan aan de website. Het is wel lastig, want Richard is vaak niet bereikbaar, waardoor de communicatie soms ook wat lastig gaat. De samenwerking met Ulrike gaat wel goed.
6. Ik wil leren om discipline te krijgen en me tijdens de hele stageperiode niet verslapen en toch voldoende uitgerust zijn. Tot nu toe gaat dit ook goed. Ik ben wel eens een dagje wat vermoeider dan anders, maar toch ga ik bijna elke avond op tijd naar bed. En ik heb me tot nu toe (afkloppen!) ook nog niet verslapen.

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl