Hippocampus Nederland
HippoCampus
Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie
 
Google+

Workshop mit Claudia WEeingand und Ulrike Thiel

Nieuw van HippoCampus en Ulrike Thiel

Hannes heeft ons verlaten

19-07-2016

Dinsdag 19 juli 2016 heeft ons Hannes, onze Fries, die sinds veulen hier op Hippocampus leefde verlaten. Wij moesten hem  na diagnose van een zeer snel groeiend kankergezwel in wijn abdomen,  dat op de zenuwen van zijn achterbenen gebon te drukken  laten inslapen.

Hannes is een fantastisch, therapie- leer- en cursuspaard voor de opleiding Equitherapie geweest. Wij en de andere paarden missen hem enorm.

Wij zijn blij hem bijna 22 jaar hier met ons gehad te hebben. Hannes was ontzetten werkwillig en gemotiveerd en heeft in zijn leven een aantal verwondingen twee operaties dapper doorstaan en wij waren nog zeer blij, dat hij na zijn knieoperatie uiteindelijk weer gereden en zelfs in de opleiding Equitherapie mee kon werken. Dit heeft hij weer genoten. Hij was al aardig goed bij conditie  en liep ook onder de ruiter weer zoals daarvoor toen hij enkele weken geleden maagproblemen begon te vertonen. Deze konden nog goed met medicatie en voer opgelost worden, maar kennelijk zat er al een kanker proces in hem, die daarna heel snel door heeft gezet.

Tot de laatste dag was Hannes elke ochtend blij mij te zien en hij hinnikte zijn "goedemorgen" heel hard uit. Avonds kwam hij zelf naar de binnen paddock om zijn  speciaal voer met rust op te kunnen eten en mocht dan nog steeds in de tuin wat grazen. Hij genot van de extra aandacht en van gekrabd te worden voordat ik naar bed ging.

HIj is met rust en ontspannen met onze ondersteuning in zijn kudde ingeslapen.

Voor foto's van Hannes zie https://www.facebook.com/ulrike.thiel.79/media_set?set=a.841433295989161.1073741884.100003674941988&type=3

 

Een nieuw http://www.hippocampus-nl.com/bPaard op HippoCampus: GODIVA

28-02-2016

Gisteren 27 2 2016 heeft Godiva Cevalux, een Lusitano merrie van 4 jaar onze paardengroep aangevuld. 

Godiva is vier jaar oud, in Duitsland in de Kudde geboren en verder in een sociale groep opgegroeid. Ze moet op HIppoCampus nog worden aangereden net als Maestoso, de Lipizzaner. Godiva heeft veel Veiga-bloed, hetgeen betekend, dat veel van haar voorouders met de nodige eigenschappen voor het stierengevecht zijn gefokt (wendbaarheid, moed , cooleness, en samenwerkingsbereidheid met de mens)

Meer fotos van de start van Godiva op HippoCampus te zien op  facebook

U.Thiel Therapeutisch paardrijden : Verantwoord? Veilig? Effectief

01-11-2015

FPG-BIO SYMPOSIUM “BIO BEWEEGT”  DONDERDAG 19 – 11- 2015

Lezing :  Therapeutisch paardrijden :  Verantwoord?  Veilig?  Effectief
Dr.Ulrike Thiel

Lezing en handouts als PDF

SHP wil graag oproepen tot en vanuit zijn kenniscentrum een bijdragen aan systematisch onderzoek om deze vorm van therapie via tot erkenning en ook vergoeding te helpen  om behoeftige cliënten deze vorm van therapie toegankelijk te maken.

Nieuw paard Maestoso Theoda 71

01-10-2015

HippoCampus heeft er een nieuw paard erbij.

Maestoso Theoda, een driejarige Lipizzaner is in mei als driejarige naar HippoCampus verhuisd om het team te komen versterken